BACK TO LANDSCAPE

IIT Gandhinagar

Gandhinagar

Client: IIT Project Cell
Master Planner & Architect: Kanvinde Rai and Chaudhary
Area: 7 Acres
Landscape Cost: 2.30 Crores
Status: Tender Stage

The iconic institution has a new campus in the capital city of Gujarat, Gandhinagar. The remarkable building is perched on the edge of a ravenous tract of that has been intricately planned with numerous water channels and mini rivulets to let out the complex dendrite like drainage pattern of the campus.

The restrained landscape language to this institutional building blends functionality and design aesthetics echoing the land profile and building morphology, and in process providing strategic view decks and outdoor spill out spaces to support recreational break opportunities to the intense research minds.